新着情報

News

  • お知らせ

USSECサステナビリティ・オンライン・シンポジウム2022
USSEC Sustainability Symposium 2022

2022/07/08

食のサステナビリティに対する社会的な関心が高まる中、プラントベース(植物由来)の食素材としての大豆に世界的な注目が集まるようになりました。同時に、大豆は、地球上の持続可能な食糧システムのバランスや人々の健康にも貢献する「プラネタリーヘルス・ダイエット」の観点からもあらためて大きな関心が高まっています。

日本の大豆食品の原料大豆の7割を占めるアメリカ大豆は、「サステナブル調達」がビジネスの前提となっている欧州と連携して、サステナビリティに対する取り組みを進めてきました。本シンポジウムでは、アメリカ大豆の現状、大豆が拓く持続可能な未来、日本企業にとっての新たなビジネスチャンスについて考えます。ぜひご参加ください。

As society’s interest in food sustainability grows, soybeans as a plant-based food ingredient are attracting worldwide attention. At the same time, there is renewed interest in soy from the perspective of a “planetary health diet,” which contributes to the balance of a sustainable food system on the planet and to people’s health.

The U.S. soybean, which accounts for 70% of the soybeans used to make soy foods in Japan, has been working with Europe, where “sustainable procurement” is a business premise, to advance its approach to sustainability. This symposium will discuss the current status of the U.S. soybean, the sustainable future of soybeans, and new business opportunities for Japanese companies. We look forward to your participation.

プログラム内容

・アメリカ大豆のサステナビリテイ認証「SSAP」とは
・エシカル消費の広がりとサステナビリテイ認証
・グローバルサプライチェーンに求められるサステナブル調達
・プラネタリーヘルス・ダイエットと「大豆」、その新たな可能性

Program Contents

・What is SSAP certification, a sustainability certification for U.S. soybeans?
・The spread of ethical consumption and sustainability certification
・Sustainable procurement required in the global supply chain
・Planetary health diet and soybeans and their new possibilities …etc.

主催 Organizer:アメリカ大豆輸出協会(USSEC) 
共催 Co-organizer:日経BP総合研究所(Nikkei BP Intelligence Group)
協賛 Sponsor:米国大使館、米国農務省(USDA)
言語 Language:日本語・英語 同時通訳 (+ Simultaneous Interpretation)
日時 Day&Time:2022年7月21日(木)10:00~16:30 Thursday, July 21, 2022 10:00~16:30(JST)
※zoomによるウェビナ開催 It will be held as a webinar by zoom

◆本シンポジウムの詳細・最新情報は下記URLでご覧ください◆
For more details and updates on this symposium, please visit the following URL
https://project.nikkeibp.co.jp/event/soyu220721/ (日本語サイト)
https://project.nikkeibp.co.jp/event/soyue220721/ (For English site)

こんな人におすすめ

・プラントベース(植物由来)の潮流や新規事業開発に関心のある方
・サステナブル認証商品への転換、サステナブル調達を検討している方
・大豆食品に関わる食品メーカー、流通、生産者の方

Recommended for the following people

・Those who are interested in plant-based trends and new business development.
・Those who are considering switching to certified sustainable products or sustainable procurement.
・Food manufacturers, distributors, and producers involved in soy foods.