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USSECは世界に向けて「日本の豆腐の魅力」を発信するためのビデオ
The Art of TOFUを公開しました!

2022/03/22

高たんぱくプラントベースフードとして、世界中で注目される豆腐。日本を代表する豆腐料理店「とうふ屋うかい」の総料理長が語るとうふの世界観。幅広い製造方法で生み出される日本のTOFUの多彩な味わいや食感など、サステナブルな大豆からできる「豆腐」の魅力を徹底的に解説。世界に向けて発信します。

Tofu is attracting worldwide attention as a high-protein plant-based food. Interview with the executive chef of Japan’s leading tofu restaurant Tofuya Ukai. A thorough explanation of the appeal of tofu, which is made from sustainable U.S. soy, including the variety of flavours and textures of Japanese TOFU produced using a wide range of production methods! Attempts to communicate to the world.

<ビデオ作成の経緯>

USSECは世界の国同士がもっと連携し、ヘルシーでサステナブルな大豆で世界課題に貢献できないか?のこころみで、2020年冬よりワールドワイドミーティングをスタートしました。その冒頭で浮上した同僚からのリクエストが「日本の豆腐の製造技術や多様性を自国の業界に伝授したい。何かいい案ないか?」でした。しかし時はパンデミックの真っ最中。そこで、まずはコロナ禍でも可能なヴァーチャル映像で対応しようと、豆腐業界関係者からの多大な協力を得、本ビデオ制作に至りました。大豆を原料とする代表的な食品-TOFUが世界にさらに広がる契機となれば嬉しいです。

The USSEC Worldwide Meeting was launched in the winter of 2020 with the aim of contributing to the global agenda with healthy and sustainable soy. At the beginning of the meeting, a request emerged from a colleague: “I would like to impart Japanese tofu production technology and diversity to the industry in my country. Any suggestions?” But the time was in the middle of a pandemic. So we decided to start with a virtual video, which was possible even with the Covid-19 and with the generous cooperation of people involved in the tofu industry, we produced this video. We would be happy if it helps TOFU, a typical food made from soy, to spread further around the world.

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